Reference

Sv. Aa. Nielsen A/S

Med bistand fra et Konsulenthuset Moestrup har installationsfirmaet SV. AA. Nielsen A/S fået skabt klare kommunikationsveje og effektive arbejdsgange. Forbedringerne har givet direktøren mere tid til at udvikle af den samlede forretning.

Der er kommet klare aftaler om arbejdsdelingen i ledelsen, alle medarbejdere får opgaver, der matcher deres kompetencer – og misforståelser stjæler ikke længere kostbare mandetimer.

Det er nogle af de håndgribelige og markante ændringer, installationsfirmaet SV. AA. Nielsen A/S har oplevet som følge af samarbejde med Konsulenthuset Moestrup.

”Jeg synes vi har fået ekstremt meget ud af samarbejdet. Vi er blevet meget bedre til at fordele opgaverne mellem os, og vi kommunikerer meget mere, så vi undgår fejl. Det samlede udviklingsforløb har gjort og mere effektive, og jeg har fået både tid og overblik til at udvikle virksomheden”, konkluderer indehaver og el-installatør, Martin Slot.

Umuligt at have fokus på alle dele af virksomheden

Han overtog virksomheden i 2010 – midt under finanskrisen – og selv om SV. AA. Nielsen A/S ikke har manglet ordrer, har krisen sat spor: Der skal flere folk til at sikre den samme indtjening på grund af konkurrencen, så virksomheden er vokset fra 15 til 26 medarbejdere. Det har haft den konsekvens, at der er blevet ansat flere mellemledere/overmontører, ligesom staben er udvidet med sælgere til den del af virksomheden, der har specialiseret sig i sportsbelysning.

Og midt i alle disse omstillinger skulle Martin Slot holde styr på alle hjørner af virksomheden og løse opgaver mange forskellige steder i organisationen.

”Det var simpelthen umuligt at have fokus på det hele. Vi var en ny ledergruppe uden stor ledelseserfaring, og vi  gik lidt i hver sin retning. Samtidig havde jeg brug for tid til at udvikle Dansk Sportsbelysning, som vi forventer os en del af”, fortæller Martin Slot.

Svagheder og styrker lagt frem

Konsulenthuset Moestrup fik opgaven med at hjælpe med en ny strategi for SV. AA. Nielsen A/S. Som et centralt punkt lærte mændene i ledelsen hinanden bedre at kende. Styrker og svagheder blev lagt frem og delt i gruppen, og arbejdsopgaverne blev fordelt efter, hvem der havde kompetencerne og lysten til at drive de forskellige opgaver. Også elektrikernes svagheder og styrker blev vurderet, så alle medarbejdere fra top til bund i dag arbejder med de opgaver, hvor de har de bedste kompetencer og den største motivation. Samtidig er elektrikerne i dag 100 procent klar over, hvem de skal henvende sig til i ledelsen, hvor de tidligere bare fangende den første leder, der var klar til at lytte. Og lederne holder sig skarpt til egne opgaver men kommunikerer i dag meget tættere med hinanden blandt andet via to faste, ugentlige møder for dele viden og fange fejl i processerne.

Vi er blevet mere effektive

Martin Slot mener, at en væsentlig del af succesen med udviklingsforløbet skyldes Mostrup-konsulenternes evne til at kommunikere med de involverede medarbejdere:

”De har været utrolig gode til at lytte til medarbejderne. De har hørt, hvilke udfordringer den enkelte leder havde i hverdagen, og programmet er efterfølgende sat sammen efter den feedback, konsulenterne har fået. Samtidig er det jo nogle meget behagelige konsulenter, der indretter sig efter vores behov. De kommer ikke for at fortælle mig, hvordan jeg skal drive min forretning – de hjælper mig med at køre det mere effektivt, og det har sat sine spor. Vi er absolut blevet mere effektive på alle parametre, og jeg har fået tid til at udvikle forretningen, så vi formentlig kan se det på bundlinjen inden så længe”, lyder meldingen fra Martin Slot.