Reference

HARIBO Lakrids A/S

HARIBO Lakrids A/S har øget produktionen og minimeret spildet efter et forløb med Konsulenthuset Moestrup. Lederne er blevet meget bedre til at arbejde sammen og finde løsninger, fortæller fabriksdirektør Jesper Skov.

For ikke så mange måneder siden hang ledergruppen på lakridsfabrikken HARIBO fast i nogle uheldige mønstre, hvor enhver passede sit eget lille område, og hvor der manglede sammenhængskraft på tværs af organisationen.
I dag oplever fabriksdirektør Jesper Skov et lederteam, der samarbejder, løser problemer og tør tage beslutninger. Han er ikke i tvivl om, at et forløb med Konsulenthuset Moestrup har været et vigtigt element i kulturændringen i ledelsesgruppen, der i dag bidrager til en forbedret bundlinje i virksomheden.

”Vi kan allerede se, at efteruddannelsen har løftet vores produktivitet og minimerer spild. Andre ting spiller også ind på vores forbedringer i øjeblikket, men det her var ikke lykkedes, hvis ikke vi havde været gennem forløbet med Moestrup og fået nogle nye værktøjer at arbejde med i hverdagen. Jeg vil mene, vi er i millionklassen, når vi taler forbedringer på bundlinjen. Vi rykker os rigtig meget i år”, siger Jesper Skov efter uddannelsesforløbet, der sluttede i sensommeren 2016.

Har mod til at handle

Han har i dag det leder-team, han havde håbet – ledere, der i højere grad end tidligere tør handle, når der er behov for det:

”I dag oplever vi, at en mellemleder tager beslutninger for at holde en proces i gang. Inden forløbet med Moestrup ville han nok have forsøgt at skubbe problemet op i organisationen. Sådan gjorde man bare. Det var den herskende kultur, og det er der i den grad lavet om på”, siger Jesper Skov.

Han mærker i hverdagen, at ledergruppen både i tanke og handling ønsker at være en del af et team og en succes.

”I dag tager gruppen ansvar som ledere. De ser ikke længere sig selv som et lag mellem produktionsarbejderne og chefgruppen. De ved, at de har en stor opgave med at kommunikere ned gennem organisationen og på tværs af organisationen til de andre ledere. De ved, at de skal tage beslutninger, at de har et ansvar. De er ikke så bange for lave fejl – hellere lave fejl end slet ikke gøre noget”, konkluderer fabriksdirektøren hos HARIBO Lakrids A/S.