Reference

Falck

Moestrup har en andel i, at Falck i år er kåret som Årets Arbejdsplads, mener korpsets HR- chef Lise Pagh.

Det kan være en hård tjans at være Falck-redder. Og en endnu mere krævende opgave at være leder i korpset.

Stationsledere og udrykningsledere hos Falck er robuste og handlekraftige folk med lederuddannelse, stærk selvfølelse og for manges vedkommende en fortid som reddere.

Det kræver derfor folk af den rette støbning, når Falcks operative ledere skal efteruddannes og opnå personlig udvikling, og det er en opgave, som ikke ret mange personer kan løfte, vurderer HR-chef, Lise Pagh. Falck valgte Moestrup til jobbet – og det er hun særdeles tilfreds med.

“Det kræver en stærk og tillidsvækkende personlighed at nå ind til vores ledere – det er der kun få, der kan. Vores ledere ved, at de kan klare meget – og allerede har klaret meget. Så der skal noget til at komme ind udefra og skabe udvikling. Det lykkedes for Moestrup”, fortæller Lise Pagh.

Det var i perioden fra oktober 2007 til april 2008, at Falck gennemførte et større kursusforløb i lederudvikling. Deltagerne på kurset var korpsets operative ledere – stationsledere og udrykningsledere – samt niveauet over, redningscheferne. Målet for kurset var at sikre en mærkbar ledelse og kommunikation.

Og her blev Moestrup hyret til at stå for en del af forløbet:

“De kender den verden, som redderne er en del af, og de er gode til at åbne folk uden at være for smarte. En god kombination af omsorg, indsigt og provokation, og de fører sig frem med en sympatisk ydmyghed overfor opgaven og lederne”, forklarer Lise Pagh.

Falck er af 3F kåret som Årets Arbejdsplads 2008:

”En god arbejdsplads er jo afhængig af dygtig ledelse. Vi har gjort mange andre ting, men Moestrup har da været en del af vores succes – en vigtig del. Vores ledere har udviklet sig ret meget undervejs, blandt andet på grund af kurserne med Moestrup”, fortæller HR-chefen.

Hun er bestemt klar til at gøre brug af Moestrup igen, hvis behovet skulle opstå:

”Vi har været meget glade for dem og har stor tillid til dem. Man skal gøre sig fortjent til at få vores lederes tillid – og det har Moestrup opnået. Lederne ville blive glade for at se dem igen”.

Lise Pagh
HR-chef, Falck